אורית דביר - רפואה סינית - לוגו
052-2442037
..

טיפול בדלקת מפרקים

דלקת מפרקים הינה מחלה איומה ומציקה, כואבת וממושכת, היכולה ללבוש מגוון רחב של צורות ולהופיע בגוף בכל גיל ובכל מקום. רוב האנשים מעל גיל 40 סובל בצורה כזו או אחרת ממחלת פרקים.
 
ישנם שני סוגים שכיחים של דלקת מפרקים. דלקת מפרקים ניוונית כרונית (Osteoarthritis) ודלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid arthritis).
הראשונה מאופיינת בדרך כלל בשחיקה מאסיבית של הסחוס במפרקים, בעיקר, במפרקי האצבעות, הירכיים והברכיים. היא מכאיבה מאוד ומאופיינת בנוקשות.
השנייה, מקורה בדלקת וגורמת לכאב, נפיחות, נוקשות ואדמומיות והיא נמשכת זמן רב. היא מופיעה במגוון רחב של מפרקים, כמו: אצבעות, ברכיים, ירכיים, כף יד, מרפקים, קרסוליים וכתפיים.  
 
לפי הרפואה הסינית, דלקת מפרקים 'מרימה ראש' כאשר מחזוריות הזרימה של האנרגיה חסומה. הטיפול בדיקור סיני משחרר את התקיעות, מאפשר לאנרגיה לנוע בחופשיות לאורך המרידיאנים (קווי האנרגיות בגוף) ומפחית את תחושת הכאב באמצעות השחרור של אנדורפינים (חומרים נוגדי כאב מייצור עצמי של הגוף).
 
במחקר גדול שנעשה בארצות הברית, נבדקה השפעת הדיקור על כאבי ברכיים כתוצאה משינויים ניווניים בברך. נבדקו 570 אנשים שחולקו לשלוש קבוצות. אחת קיבלה סדרה ארוכה של טיפולי אקופונקטורה, השנייה קיבלה טיפולי דמי באקופונקטורה והשלישית קיבלה קורס נרחב להתמודדות עם הכאב התוצאות הטובות ביותר היו של הקבוצה שקיבלה טיפולים בדיקור, כך שהמחקר הוכיח שדיקור בלבד, יעיל יותר מהשגחה ותשומת לב. בנוסף, הוכח גם שהדיקור יעיל לטווח ארוך בצורה מרשימה.
מחקר נוסף ומרתק שנעשה בספרד, מצא כי דיקור סיני מפחית משמעותית את תסמיני דלקת המפרקים. כתוצאה מכך יש שיפור ניכר בתנועה, הפחתת כאב והפחתת קישיון המפרקים וזאת בהשוואה לטיפול תרופתי רק בנוגדי דלקת . המחקר פורסם בגיליון החדש של כתב העת היוקרתי British Medical Journal ופורסם ב- Ynet ב- 2004.
במחקר אחר שערכו חוקרים בספרד, נכללו 97 מטופלים הסובלים מדלקת מפרקים בברכיים. בתחילת המחקר ובמהלכו, דורגו החולים בהתאם לחומרת הדלקת. כל המטופלים נטלו לפני הטיפול, כדורי דיקלופנאק המוכרים בישראל תחת השמות וולטרן או אביטרן. מחצית מהנבדקים קיבלה טיפולי אקופונקטורה אחת לשבוע במשך 12 שבועות, בעוד האחרים קיבלו טיפול פלצבו באמצעות מחטים שלא חדרו את העור.
 
בתום המחקר, השתנה הדירוג הממוצע של חומרת המחלה אצל הנבדקים שטופלו בדיקור סיני ועמד על דרגה של  9.5, בעוד שאצל הקבוצה שלא טופלה הגיע הדירוג הממוצע ל-33.4 בסולם חומרת המחלה.
לדברי החוקרים, הדיקור הסיני הביא לשיפור משמעותי באיכות חיי החולים ולשיפור יכולת התנועה שלהם. "אקופונקטורה היא טיפול משלים לטיפול תרופתי", סיכמו החוקרים, "והוא יעיל יותר מטיפול תרופתי לבדו".
 
בראיון ל YNET אמר ד"ר לוי, רופא ראשי בכללית רפואה משלימה: "דיקור סיני,  הינו כיום השיטה הנחקרת ביותר, והשימושית ביותר בתחום רפואת הכאב  הטיפול הוא ללא תופעות לוואי, ללא התוויות נגד ומהווה דרך נוחה ובטוחה להקלה על כאבים".  לדברי לוי, ההשערה היא שמנגנון פעולת הדיקור משחרר אנדורפינים -חומרים נוגדי כאב מייצור עצמי של הגוף המפחיתים כאב וכנראה מסייעים גם במיתון התהליך הדלקתי. "הדיקור הסיני הוא יעיל, ללא סיכונים עם היסטוריה של 5,000 שנה בהשוואה לשנים בודדות של תרופות קונבנציונליות".